Thursday, March 5, 2009

otak-otak


ぎいりょう

5百g  ― 魚:サバ(Makerel) かサーモン(Salmon)
250ML  ー ココナッツミルク (Coconut Milk)
   2 ー チキンのたまご
   4 - カフィライムの葉(Kaffir Lime Leaves)
   20 ー べテルの葉(Betel Leaves) かほうれんそうの葉(Spinach Leaves)
     - 白いコショウ (White pepper)
     - シュガーとしお (Sugar and Salt)
     - バナナの葉 (Banana Leaf)
調味料:
 
5片  - ちり(Chilies)、切る
1片   ー レモンガラス(Lemon Grass)、きる
2片  ー ガランガル(Galangal) 、きる
2.5cm ー ウコンの粉 (Tumeric Powder)
2片  - ガーリック、きる (Garlic)
5片  ― シャロツ(Shallots) 、きる

文型:

1.さかなをゆすぎます。
2.スパイスを打ち砕きなさい。それから、調味料(ちょうみりょう)は一つずつを足(た)します。
3.それから、ちょうみりょうをまぜあわします。
4.バナナの葉はますがたをきります。20CMぐらい。
5.べテルの葉はバナナの葉のうえにすえります。調味料を足(た)します。
6.バナナの葉はたばねります。
7.バナナの葉のうえにゆわえります。
8.それから、熱いのみずに蒸らします。20分ぐらい。
9.あとで、食べ物をたべましょう。

1. Clean the fish
2. pounce the spice together and add the other ingredients one by one as listed above.
3. Mix the mixture evenly.
4. cut the banana leaves in square shape. approximately 20cm each.
5. put the betel leaves above the banana leaves. Add on the mixed ingredients.
6. fold the banana leaves together.
7. tie the top of banana leaves so that the mixture does not fall.
8. steam the prepared leaves above the hot boiling water for about 20 minutes.
9. Food is served.


Serve each parcel in its banana-leaf wrapper

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